Vores forretning

Snart 40 års erfaring, som hver dag stilles til rådighed for vores kunder

Det startede med J.J. Stål, der blev grundlagt i 1979 af klejnsmed Jens Jensen primært som underleverandør til iscreme industrien. De stolte håndværksmæssige traditioner er omhyggeligt bevaret, til trods for at virksomheden har udviklet sig fra den traditionelle håndværksvirksomhed til en moderne industrikoncern.

I dag består virksomheden af 2 søsterselskaber, med hver deres superior viden om skabe en løsning, der er præcis rigtig for vores kunder.

  • Jensen Metal A/S, Danmark med 4.500 m2 og 45 ansatte.
  • LSEZ "Jensen Metal" SIA, Letland med 16.700 m2 og 245 ansatte.

Det hele begyndte med is

I 1979 blev J.J. Stål grundlagt af Jens Jensen i Aarhus, Danmark som en udbryder af O.G. Hoyer A/S, hvis tradition for fremstilling af udstyr til is-creme industrien dateres helt tilbage til 1948. Gennem årene har J.J. Ståls dygtige medarbejdere rejst rundt og været med til at opstille is-creme fabrikker verden over. I en erkendelse af potentialet på det amerikanske marked etablerede Jens Jensen og søn datterselskabet J.J. Steel Inc. i starten af 1990'erne og valgte i slutningen af 90'erne at sætte den danske del af virksomheden til salg for at kunne koncentrere sig om aktiviteterne på det amerikanske marked.

I 2000 overtager Scanvaegt International A/S alle aktiviteterne i J.J. Stål A/S. Det er i denne periode, at man opbygger en betydelig viden omkring conveyoranlæg - specielt til fødevareindustrien.


Tid til fornyelse

Lars-Bo Christensen

I 2003 ansætter ejerne Lars-Bo Christensen som adm. direktør, som led i en større strategisk tilpasning af virksomheden og i 2004 bliver Lars-Bo en del af ejerkredsen i J.J. Stål A/S.

Tiden er nu inde til at virksomheden udvikler sig fra den traditionelle håndværksvirksomhed til en mere moderne industrivirksomhed. Allerede i august 2004 etableres der et datterselskab i Letland. I 2007 udvides aktiviteterne med en sort ståls afdeling og i 2008 køber man sig ind i sort ståls aktiviteterne hos nabovirksomheden i Letland. I februar 2011 fusionerer man de lettiske virksomheder til en, og ved samme lejlighed og ikke helt uden store overvejelser omdøbes hele virksomheden til Jensen Metal.

I 2015 ændres ejerskabet af virksomheden i Letland således at de to selskaber i hhv. Danmark og Letland nu er søsterselskaber og de to enheder 100% selvstændige og uæfhængige af hinanden.

 

Virksomheden i Danmark er stadig leverandør til is-creme industrien, samtidig med at den har udviklet sig til at servicere et betydeligt antal nye brancher. Nøglen er vores medarbejdere, deres commitment og forandringsparathed, samt deres evne til at sætte sig ind i nye ting.

I det tidlige forår 2018 får Jensen Metal i Danmark ny administrerende direktør, og Lars-Bo Christensen fortsætter som formand for det danske selskab og CEO i det lettiske selskab.

Søren Strunge - den nye CEO i Jensen Metal A/S - giver den danske virksomhed og dens kunder et indgående kendskab til indkøbsaspektet og er i stand til at give kunderne et samlet billede af, hvad Jensen Metal A/S kan tilbyde dem.

I juni 2018 køber Jensen Metal den konkursramte Silkeborg Maskinfabrik A/S og redder en 100 år gammel historie for denne virksomhed. Virksomheden er et datterselskab af Jensen Metal A/S og hedder Ny Silkeborg Maskinfabrik og er hovedsageligt en maskinbearbejdningsvirksomhed, da alle svejseopgaver overtages af Jensen Metal.

I maj 2020 flyttede Ny Silkeborg Maskinfabrik fra Silkeborg til 600 meter fra nuværende Jensen Metal adresse i Hasselager, Aarhus og samtidig er den nu indlemmet 100% i Jensen Metal.

Jensen Metal A/S har cirka 60 ansatte og 5.800 kvadratmeter produktion samt mere end 30 interne kompetencer.

Søren Strunge